Om oss

VÅR HISTORIA

Hej och välkomna till oss!

Vi som driver Strömnäsgården sedan 2016 heter Åsa och Magnus. Nu ska ni få höra hur det kommer sig att vi blev bönder.

Under våra nu dryga 20 år tillsammans har vi insett att drömmar är viktiga. Till en början var vi ett par likt många andra som hade våra egna intressen. Åsa har alltid varit bra på praktiska saker och att jobba med kroppen har hon alltid uppskattat. Hon är den typen som aldrig läser någon beskrivning utan provar sig fram på gott och ont. Magnus däremot har alltid varit den teoretiska av oss. Han läser beskrivningen och funderar länge. Han är en fantastisk drömmare och planerar våra liv flera år framåt medan Åsa tar en månad i taget. Vi kompletterar varandra riktigt bra, men det har tagit oss ett tag att inse det. Från början såg vi bara att vi var olika.

Ett stort intresseområde som Magnus alltid har haft är kost och hälsa. Det var det intresset och intresset för det regenerativa jordbruket, ett jordbruk som förbättrar och bygger upp den resurs vi alla är beroende av, som gjorde att vi tillslut blev bönder. En dag sa Magnus ”jag skulle vilja lära mig att producera min egen mat”, varpå Åsa svarade ”men då måste du ju bli bonde!” Det tog nog nån vecka innan Åsa hade hittat den haka hon tappade när Magnus berättade om sina planer. Åsa var till en början inte jättepositiv till dessa planer då hon inte var intresserad av mer jobb, så skulle det startas någon gård fick Magnus allt se till att bli praktisk själv.  Hon var dock stöttande i hans påhitt för är det någonting vi lärt oss genom åren så är det vikten av att drömma och att följa sina drömmar. Många av våra vänner trodde att detta var Åsas ide, men så var det alltså inte. Det tog dock inte länge efter de första djuren började komma till gården innan Åsa mer och mer började ändra åsikt. Idag är det kärleken till ett liv på landet och framför allt känslan av att producera sin egen mat på ett schysst sätt som motiverar henne. Nu har vi båda samma mål och jobbar tillsammans för att göra det till verklighet!

I nuläget kan vi erbjuda Norrbottens första och hittills enda grönbeteskyckling. Förutom våra kycklingar, som vi endast producerar under sommaren, så har vi fjällkor som vi föder upp på uteslutande grovfoder och som går ute året om. Läs mer om våra verksamheter under fliken produkter.  I vår nätbutik kan du se vilka produkter som finns tillgängliga just nu.

Har du frågor om vår verksamhet eller vill komma ut på gården på ett besök så är du varmt välkommen. Kontakta oss för en tid som passar.