Våra produkter

GRÖNBETESKYCKLING

Hos oss på Strömnäsgården har vi koll på hela processen, från kläckning till uppfödning och slutligen slakt i vårt eget gårdsslakteri. Alltså, vi transporterar inga levande fåglar. Detta gör vår kyckling till en helt unik produkt här uppe i norr. Vi är otroligt stolta över att kunna säga att våra kycklingar har haft ett fantastiskt liv.

Vi erbjuder dig som kund att förboka  din grönbeteskyckling i vår nätbutik. Det gör att du som kund kan vara säker på att just du kan fylla din frys med en riktigt bra och god kyckling.

KLÄCKNING OCH UPPFÖDNING

Vi kläcker avelsäggen direkt på gården i vårt kläckskåp. De nykläckta kycklingarna spenderar sedan sina första tre veckor inomhus. Sedan kommer de ut i våra mobila enheter som flyttas dagligen. 

VAD ÄTER KYCKLINGARNA?

Kycklingen får från första dagen ett startfoder avsett för kycklingar. När kycklingen vid tre veckors ålder flyttar ut äter den även gräs, insekter och larver.

SLAKT

Efter ca 8 veckor så slaktas kycklingarna i vårt eget gårdsslakteri. 

PACKNING

Dagen efter slakt så förpackas kycklingen i krymppåsar i slakteriet. Den fryses sedan in hel. Om slakten förekommer i samband med en REKO-utlämning så levereras kycklingen färsk, annars är det fryst som gäller.

FÖRBOKA SOM PRIVAT KUND

Du kan förboka din kyckling i vår nätbutik.

FÖRBOKA SOM RESTAURANG ELLER AFFÄR

Kontakta oss för prisuppgifter och leveransdatum inför kommande säsong.

LEVERANS

Produktionen av grönbeteskyckling sker endast sommartid. Vi beräknar att kunna börja leverera kyckling i juli och detta pågår så långt lagret räcker.

Leveranser av grönbeteskyckling sker främst i Boden/Luleå och Piteå via REKO-ringar och den så kallade äggsvängen. Vi försöker även delta på REKO upp mot Gällivare. Önskas större mängder till andra orter så ta kontakt med oss för prisuppgifter.

Hur gör man?

1. Gå med i den aktuella REKO-gruppen på facebook. REKO Rutt 616 Luleå-Boden, REKO-ring Piteå och REKO-ring Vuollerim-Jokkmokk-Porjus-Gällivare. Vår egen leveransrunda Äggsvängen hittar du på Strömnäsgårdens facebooksida. Inlägg för kommande äggsväng läggs ut på söndagar.

2. Boka dina produkter i vår nätbutik.

3. Skriv ditt bokningsnummer och vad du har beställt under vårt säljinlägg i den aktuella REKO-gruppen (Säljinlägget brukar komma upp ca två veckor innan utlämning), eller Äggsvängen-inlägget på vår facebooksida (inlägget läggs upp på söndagar).

4. Vi kommer då att svara med tummen upp att vi har sett din bokning.

5. Hämtning sker på angiven plats och tid.

OBS! Det går alltid bra att hämta bokade produkter hemma hos oss på gården enligt överenskommelse.

Våra leveransvillkor hittar du här.

GRÖNBETESÄGG

Vi har även grönbetesägg till försäljning. Hönsen är av sorten Brun Bovans. Under sommaren hålls hönsen ute på bete. Deras bostad är vårt mobila hönshus som är inrett med sittpinnar och värpreden. Under dagen står dörren öppen och hönsen har tillgång till en hage som är skyddat med elnät mot rovdjur. De äter gräs, pickar larver, insekter, maskar och gör sina egna sandbad. Om du frågor oss ett riktigt härligt hönsliv. När vintern nalkas flyttas hönorna inomhus i vår uppfödningslokal där våra små kycklingar är under sommaren.

Vad äter hönsen?

Förutom de som naturen har att erbjuda så äter hönsen hönsfoder och snäckskal.

Försäljning av ägg

Vi säljer våra ägg via REKO rutt 616 Luleå-Boden, NOAH, Nära Mat saluhall i Boden och gårdsförsäljning. Under sommaren finns våra ägg även i vår gårdsbutik. Under den kalla delen av året kör vi det vi kallar för äggsvängen. En gång i veckan kör vi en rutt från oss till Sävast med ett antal stopp efter vägen. Varannan vecka fortsätter vi hela vägen till Luleå. Håll utkik på facebook om dag och plats för äggsvängen.

LEVERANS

Vill man hålla koll på våra leveranser görs det lättast via facebook. Där lägger vi regelbundet ut inlägg om aktuella leveranstillfällen.

Produktionen av grönbetesägg sker året runt.

Leveranser av grönbetesägg sker främst i Boden/Luleå och Piteå via REKO-ringar och det vi kallar äggsvängen. Äggen finns även att köpa via NOAH och på Nära Mat saluhall i Boden.

Hur gör man?

1. Gå med i den aktuella REKO-gruppen på facebook. REKO Rutt 616 Luleå-Boden, REKO-ring Piteå och REKO-ring Vuollerim-Jokkmokk-Porjus-Gällivare. Vår egen leveransrunda Äggsvängen hittar du på Strömnäsgårdens facebooksida. Inlägg för kommande äggsväng läggs ut på söndagar.

2. Boka dina produkter i vår nätbutik.

3. Skriv ditt bokningsnummer och vad du har beställt under vårt säljinlägg i den aktuella REKO-gruppen (säljinlägget brukar komma upp ca två veckor innan utlämning), eller Äggsvängen-inlägget på vår facebooksida (inlägget läggs upp på söndagar).

4. Vi kommer då att svara med tummen upp att vi har sett din bokning.

5. Hämtning sker på angiven plats och tid.

OBS! Det går alltid bra att hämta bokade produkter hemma hos oss på gården enligt överenskommelse.

Våra leveransvillkor hittar du här.

GRÖNBETESKÖTT

Hos oss på Strömnäsgården föder vi upp fjällkor på endast grovfoder. Dessa djur vistas utomhus året om. På sommaren hålls de i mindre hagar och flyttas ungefär dagligen för att ta hand om våra marker på ett bra sätt. Under vintern har de tillgång till halmad ligghall i vår vinterhage. Kossor är väldigt sociala djur och så fort det händer något är de nyfikna och vill vara med. Vi har lärt oss att kossor är väldigt trevliga och intelligenta djur. Många tror att de fryser när de tillbringar sin tid utomhus även på vintern. Så är inte fallet. Kossorna påverkas inte alls av kyla och deras päls växer när de tillbringar tiden utomhus. Vi har ett samarbete med vår grannbonde och köper in både kalvar och äldre fjällkor från honom. Ett riktigt bra samarbete eftersom tjurkalvar inte behövs i en mjölkbesättning.

Vad äter kossorna?

Våra kossor äter endast grovfoder. Det vill säga, på sommaren betar de våra marker och på vintern äter de ensilage. Det är deras naturliga föda så därför ger vi inget spannmål.

Slakt

Våra djur går tre betessäsonger hos oss innan de slaktas. Då hinner de växa ordentligt och muskla sig på ett bra sätt. I nuläget skickar vi iväg våra djur till ett slakteri i Burträsk. Där har vi möjligheten att själv bestämma hur våra köttlådor ska se ut. Vi har också möjlighet att ta tillvara på hela djuret så som märgben, talg och organ, vilket är viktigt för oss.

Förboka som privat kund

Vi säljer 10-kiloslådor med blandade styckdetaljer samt färslådor, organlådor, lyxlådor, talg och märgben efter tillgång. Vi säljer normalt sett även en del förädlade produkter såsom ölkorv och salami. Förboka dina nötprodukter i vår nätbutik.

Förbokning som restaurang eller affär

Vi erbjuder möjligheten att köpa ett halvt eller ett helt djur. Kontakta oss för prisuppgifter och leveransdatum. Vi slaktar på hösten.

Leverans

Vi erbjuder försäljning av grönbeteskött från våra fjällkor under hösten Okt/Nov och den pågår så långt lagret räcker.

Leveranser av grönbeteskött sker främst i Boden/Luleå  via REKO-ringar. Önskas större mängder till andra orter så ta kontakt med oss för prisuppgifter.

Hur gör man?

1. Gå med i den aktuella REKO-gruppen på facebook. REKO Rutt 616 Luleå-Boden, REKO-ring Piteå och REKO-ring Vuollerim-Jokkmokk-Porjus-Gällivare. Vår egen leveransrunda Äggsvängen hittar du på Strömnäsgårdens facebooksida. Inlägg för kommande äggsväng läggs ut på söndagar.

2. Boka dina produkter i vår nätbutik.

3. Skriv ditt bokningsnummer och vad du har beställt under vårt säljinlägg i den aktuella REKO-gruppen (säljinlägget brukar komma upp ca två veckor innan utlämning), eller Äggsvängen-inlägget på vår facebooksida (inlägget läggs upp på söndagar).

4. Vi kommer då att svara med tummen upp att vi har sett din bokning.

5. Hämtning sker på angiven plats och tid.

OBS! Det går alltid bra att hämta bokade produkter hemma hos oss på gården enligt överenskommelse.

Våra leveransvillkor hittar du här.

GRÖNSAKER

Nu finns det även grönsaker här på Strömnäsgården. Det är Ida Lundmark från Boden som står för odlingen hos oss. Det är hushållsgrönsaker som kommer att odlas men även lite mer udda grönsaker. Odlingsmetoden är ”no dig” som innebär att man angör bäddar på marken istället för att gräva.