Start

Hej och välkommen till Strömnäsgården!

Här kan du beställa ägg, kyckling och nötkött från frigående djur som äter naturlig föda. Vi bedriver vårt lantbruk efter regenerativa principer.

Vi som driver Strömnäsgården heter Åsa och Magnus. Oss hittar du 4 mil norr om Boden i Norrbotten. Vi är en liten gård med stora visioner. Trots att vi endast brukar 11 hektar mark håller vi på att bygga upp vår dröm att bli bönder på heltid. Läs mer om oss här.

KORT OM VÅRA PRODUKTER

I nuläget kan vi erbjuda Norrbottens första och hittills enda grönbeteskyckling. Vi har koll på hela kycklingens liv. Kläckning, uppfödning och slutligen slakt i vårt eget gårdsslakteri. Vi transporterar inga levande fåglar och kycklingarna spenderar sina liv utomhus så som kycklingar ska göra. Grönbeteskycklingarna producerar vi endast under sommaren och säljer frysta så långt lagret räcker. Vi producerar även grönbetesägg och grönsaker. Äggen kommer att tillhandahållas hela året. Precis som våra kycklingar spenderar hönorna sin tid utomhus så länge säsongen tillåter. De bor i ett mobilt hönshus som flyttas på våra marker. I det mobila hönshuset kan de söka skydd från väder och vind, värpa ägg i sina reden och sova på sittpinnar. Under dagen lever de ett riktigt hönsliv ute i sin hage och främjar sina naturliga beteenden. På grönsakssidan är det Ida Lundmark som står för det praktiska och just nu håller vi på att bygga upp den verksamheten. Vi har förutom våra fjäderfän en mindre produktion av fjällkor som vi föder upp på uteslutande grovfoder och som går ute året om. Läs mer om våra verksamheter och kommande leveranser under fliken produkter. För att kolla vilka produkter som är tillgängliga just nu så kolla in vår nätbutik.

PRINCIPER

Djurens välmående är en prioritet. Vi vill ge dem ett fantastiskt liv så länge de är här med oss.

Vi vill lämna markerna i bättre skick än när vi tog över dem.

Vi vill vara en liten gård som kan erbjuda våra kunder lokalt producerade livsmedel av högsta kvalitet vars produktion sett till att förbättra markerna, öka biologisk mångfald och möjliggöra ekosystemens funktion.

 Hönsen på bete

INTRESSEOMRÅDEN

Vi pratar gärna om regenerativt lantbruk, lokalproducerat, relationsmat, betesplanering, återbruk, zero waste, jordhälsa, biologisk mångfald och mycket, mycket mer…

SLUTORD

Vi är jätteglada att just du har hittat hit. Du är varmt välkommen att kontakta oss om du undrar över något eller om du vill komma ut på ett gårdsbesök och se vår verksamhet på plats.